ŠTA SU TO MORFIČKA POLJA?


Morfička polja ili morfogenetička polja predstavlju obrasce energije i svesti, koji upravljaju svakom vrstom na zemlji i svim segmentima života na zemlji.

Da bi mogli da razumete kako ona izgledaju u prirodi dovoljno je da zamislite jato ptica koja se zajednički kreću, naglo menjaju smer kretanja i gde svaka ptica tog jata prati smer i kretanje druge ptice, a da tom prilikom niti imaju nekog na čelu koga bi slediti, niti međusobno gledaju jedna na drugu.

U tom kontekstu, između njih postoji jaka veza, elektromagnetna veza, koja ih drži na okupu i zbog čega se svi ponašaju na jedan određeni način.

Jedna od oblasti koja se bavila izučavanjem morfičkih polja naziva se Memetika, koja je u svojim istraživanjima pokušavala da dokuči, šta je to što pokreće i održava određene strukture, da se ponašaju na sebi svojstven način i kakva inteligencija upravlja njihovim životima i rastom i razvojem.

Kao i jato ptica, tako se u prirodi mogu posmatrati i jata riba, čopori vukova i druge prirodne strukture, između kojih postoji jaka prirodna veza ponašanja na jedan određeni način.

U tom kontekstu postoje prirodna morfogenetička polja, kao što sam gore navela, a postoje i metaprocesna morfička polja.

PRIRODNA MORFIČKA POLJA se ogledaju u tome što ona predstavljaju izvor prirode, ona su uravnotežena, pomažu razvoj svojih članova, usmerena su na samoodržanje, samoregulaciju, imaju svoju svest i energiju koja je usmerena na pomaganje i razvoj pojedinaca, kao što su u životinjskom svetu prisutna u različitim oblicima.

Sa druge strane postoje METAPROCESNA MORFIČKA POLJA koja postoje samo kod ljudi, jer su ljudi jedini pripadnici zajednice, koji mogu metaprocesuirati, razmišljati i imati svest o sebi. To su polja nastala procesom razmišljanja. U ljudskom okruženju, kada su u pitanju takva polja uglavnom su usmerena na to da crpe energiju svojih članova, da zanemaruju njihove potrebe, svuda je prisutna piramidalna struktura, konflikti i polarizacija.

Dovoljno je pogledati bilo koje firme i korporacije, političke stranke, institucije i druge ljudske tvorevine, da se shvati da je evidentno da je u takvim poljima prisutna neravnoteža, nedostatak energije i konstantni konflikti između članova.

Ono što takođe razlikuje prirodno od neprirodnog morfičkog polja je namera koja postoji u tom polju, a koja je uvek u neuravnoteženim poljima usmerena na to da se nekome nešto dokaže, da se kao proizvod te namere osetimo sigurno i da budemo prihvaćeni u spoljnom okruženju.

U prirodnom morfičkom polju namera je uvek proizvod orginalnosti i nije povezana sa osećajem sigurnosti, prihvatanja i dokazivanja sebe u spoljnom svetu.

Prirodno ljudsko morfičko polje je POLJE PORODICE, koja predstavlja bazu svih odnosa i koja bi u skladu sa prirodnim zakonima trebalo da bude uravnoteženo i funkcionalno. Međutim, ono što je svima vidljivo je da su ta polja disfunkcionalna i da u sebi imaju jake konflikte i neslaganja.

Naš zadatak, kao pojedinaca, trebao bi da bude razvoj i balans našeg porodičnog polja, kako bi u okviru te zajednice uticali na rast i razvoj njenih članova, odnosno naše dece, na najbolji mogući način. Prvi zadatak je buđenje svesti pojedinaca u okviru tih polja, koja bi pre svega uticala na stvaranje funkcionalnih i balansiranih članova, a samim tim dovela do promena na nivou okruženja i dalje uticala na širenje kolektivne svesti.

Napisala Ana Milićević, Procesor dubokog Peata






Коментари

Популарни постови са овог блога

KVANTNA HARMONIZACIJA

ANKSIOZNOST I PEAT IZ MOG UGLA