KAKO IZGLEDA PROCEDURA DUBOKOG PEATA




Svi problemi koje imamo u životu nastaju zbog potisnutih sadržaja u našoj svesti, odnosno zbog činjenice da se u životu opiremo onim stanjima i situacijama sa kojima nismo u stanju da se suočima, pa ih tako guramo duboko u nesvesno.

U tematici spiritualne tehnologije nesvesni sadržaji su sastavljeni od kombinacije četiri elementa a to su SLIKA, MISAO, EMOCIJA i TELESNA SENZACIJA.

Ništa osim ova četiri elemena ne postoji u našoj podsvesti i svaki problem koji imamo je kombinacija neka od ovih četiri elementa ili sva četiri elementa.

Kada se nesvesni sadržaj isprazni od ova četiri elementa nestaje i problem koji smo imali.

U dubokom PEATU radi se na integraciji nesvesnih sadržaja, odnosno na integraciji ova četiri elementa.

Neophodan uslov za uspešnost primene Peat metode je prihvatanje i suočavanje sa nesvesnim sadržajima, jer svi problemi i nastaju pružanjem otpora.

Seansa dubokog Peata započinje definisanjem konkretnog problema koji želimo da rešimo, te utvrđivanjem konkretne reakcije koju imamo povodom tog problema, a što je najćešće emocija koju imamo povodom neke situacije, kao što je strah, bes, ljubomora, ljutnja, zavist, tuga itd.

Duboki Peat je alternativna tehnika, koja se se radi na dva terminala, prvi terminal je grudna tačka, a drugi terminal su tri tačke oko oka, između korena nosa, spoljašnji ugao oka i tačka ispod oka, na sredini.

Procesuiranje započinje tako što osoba prevashodno na grudnoj tački prihvata u potpunosti sadržaj od koga počinjemo, to je najčešće, kao što sam napisala emocija, pa se posle grudne tačke, na koju se uvek vraćamo kada se pojavi novi sadržaj u svesti, ide na tri tačke oko oka, gde se od klijenta traži da u potpunosti oseti taj sadržaj (emociju) i onda se duboko udahne i izdahne i posmatramo da li se pojavljuje neki novi sadržaj, neka nova emocija, da li je još uvek prisutan prethodni sadržaj ili naprimer dolazi do pomaka u svesti u vidu npr.  nekog pozitivnog ili suprotnog sadržaja, kada se u stvari pojavljuju polariteti. Kada dođe do polarizacije, opet se koriste oba terminala i radi se na integraciji polariteta. Polariteti mogu da se spoje ili da nestanu, što u stvari znači da postajemo svesni nevoljne klackalice u našem životu, koja nas je prisilno vukla na jednu pa na drugu stranu i sada dolazimo u mogućnost da pravimo svestan izbor.

Zatim se postavlja kontrolno pitanje i ukoliko je ostalo još nešto od neželjenog stanja, vraćamo se na početak, sve do trenutka dok osoba nema nikakvu reakciju na problem od koga smo počeli. Dešava se da osobi taj problem bude smešan, da joj odjednom postane jasno šta je radila i donosi svesnu odluku da u budućnosti drugačije postupa.

Pored navedenog, u Dubokom Peat se radi kontrola budućnosti, ukoliko osoba oseća da bi isti problem mogao da joj se javi opet, mimo njene volje u budućnosti, kao i cirkularno procesovanje, iz tačke gledišta npr. neke druge osobe koja je učestvovala u datom problemu, jer se često dešava, da deo našeg naboja mi projektujemo na drugu osobu.

Seansa obično traje sat, sat i po vremena u zavisnosti od kompleksnosti teme i nekada je potrebno više seansi u zavisnosti od količine emotivnog naboja kod klijenta i od toga koliko je klijent emotivno zatvoren.
Vise o ovome možete saznati u videu

                       
Napisala: Ana Milićević, Procesor Dubokog Peata







Коментари

Популарни постови са овог блога

KVANTNA HARMONIZACIJA

ŠTA SU TO MORFIČKA POLJA?

ANKSIOZNOST I PEAT IZ MOG UGLA