ZAKON POLARNOSTI I DUBOKI PEAT




Iako se u poslednje vreme često i skoro isključivo govori o ZAKONU PRIVLAČENJA, kao jednom od više zakona prirode, koji nam omogućava da po principu sličnosti u naš život udje ono što se nalazi u korelaciji sa nama, možda je jedan od bitnijih zakona, o kome se tako puno ne govori ZAKON POLARNOSTI.

Ovaj naš univerzum, koji nas okružuje, u potpunosti je dualan, sastavljen iz niza suprotnosti, odnosno polarnosti, gde nijedna pojava na ovom svetu ne postoji bez onoga što joj je suprotno ili komplementarno.

To je jako važno spoznati, da bi ovaj svet mogao da se razume, jer te suprotnosti i služe da bi se neke pojave uopšte mogle shvatiti u našoj svesti i da bi se mogli kretati u pravcu u kome želimo...

Kao što je svet oko nas dualan, tako je i naša svest, po principu holograma, isto dualna, te mi u jednom trenutku vidimo samo jedan aspekt stvarnosti, a da pri tom u potpunosti iz svesti isključujemo, ono što je upotpunjava i bez čega ona ne bi mogla da postoji.

U stvarnosti sve što postoji je u parovima i jedno bez drugog ne može da se razume.

Kao što dan ne može da postoji bez noći, toplo bez hladnog, svetlo bez tame, život bez smrti, tako i u okviru naše svesti sve postoji kao deo jedne celine.

Ne postoji bolest bez zdravlja, mir bez nemira, uspeh bez neuspeha, nesigurnost bez sigurnosti, strah bez ljubavi...

Jer kako bi mi uopšte znali šta je uspeh ako nikada nismo iskusili neuspeh, kako bi znali šta je zdravlje ako nikada nismo bili bolesni. Svaka osoba koja se rodi jednom će morati da umre, jer život ne postoji bez umiranja, niti ljubav prema životu bez straha od smrti.

Ono što u čovekovoj svesti čini „problem“, je što se mi opiremo onoj strani života koju ne želimo da doživimo, jer je možda neprijatna i bolna, pa imamo otpor da se sa njome suočimo, ne shvatajući da tim opiranjem samo još više jačamo drugu stranu, koja uvek ide zajedno sa njom.

Ona osoba koja po svaku cenu želi da dosegne uspeh, stvara veliki suvišni energetski potencijal, te je veća verovatnoća da će doživljavati neuspehe u životu, dok ona koja po svaku cenu želi zdravlje, ne zna da u paketu sa njom ide i bolest, jer jedno bez drugog ne postoje.

Cilj ovog našeg razvoja je između ostalog i prevazilaženje dualnosti ovog univerzuma, kroz integraciju polariteta, koja postoje u našoj svesti, gde se njihovim integrisanjem i spajanjem dolazi na kratko u stanje jednosti, pa osoba dobija slobodu da sopstvenim izborom i bez prisile ispoljava bilo koji aspekt stvarnosti.

U tu svrhu nam može poslužiti metoda DUBOKI PEAT, psihologa Živorada Mihajlovića Slavinskog,  koja kroz određeni proces na svetlost dana izvlači suprotnosti koje postoje u ljudskom biću i integriše ih, tako da se osoba oslobađa od unutrašnjih konflikata i korak po korak dobija sve veću slobodu izbora.

„ Problemi protiv kojih se borimo, nažalost, zbog naše borbe uglavnom znatno narastaju umesto da nestanu, čemu se možda nadaju naivne duše neupućene u zakon polarnosti. Ko sa lica zemlje hoće da ukloni jedan od polova, time ga nesvesno jača. To znači da ga gura na manje vidljiv nivo, gde on-kao senka uglavnom postaje mnogo opasniji. To onda nazivamo zlom.“

Ridiger Dalke
                

Napisala: Ana Milićević, Procesor Dubokog PEATA




Коментари

Популарни постови са овог блога

KVANTNA HARMONIZACIJA

ŠTA SU TO MORFIČKA POLJA?

ANKSIOZNOST I PEAT IZ MOG UGLA