ŠTA JE DUBOKI PEAT

  
                                                    
                    
     
Duboki PEAT je metod koji je 1999. godine razvio psiholog Živorad Mihajlović Slavinski i koji je ujedno i terapeutski metod i metod sprirutualnog razvoja.

Ovo je jedna izvanredna metoda koja vas korak po korak vodi do oslobađanja od različitih neželjenih stanja, koja osobu drže zarobljenu i onemogućavaju bolji kvalitet života u različitim oblastima.Razvijen je iz prastarih istočnih učenja, kineziologije i meridijanskih sistema.

Uz pomoć Peata dolazi do otklanjanja različitih psiholoških problema, dolazi do promene percepcije i sebe i sveta, promene ponašanja i povećanja kvaliteta života uopšte.

Peat se može primenjivati na svemu gde postoji emocionalni naboj kao što su strahovi, fobije, napadi panike,blokade, ljubomora, strah od javnog nastupa, stres, nesanica, kompulzivnosti, nedostatak motivacije, osećanje niže vrednosti, strah od uspeha i neuspeha itd.

Pored otklanjanja tih problema ovaj metod zadire i u područje spiritualnog razvoja, jer pomaže da se, kroz njegovo praktikovanje dođe do najdubljih slojeva bića i do ličnih kodova svake osobe, odnosno do njenih praiskonskih polariteta.
Šta su to lični kodovi?

Lični kodovi su prvi par polariteta koji postoji u biću i oko koga biće igra svoju osnovnu životni igru ili dramu. Dok god osoba u sebi ne integriše ovu svoju osnovnu životnu igru, biće prinuđena da je stalno igra iznova i iznova i na taj način neće biti u mogućnosti da reši svoj osnovni životni problem. Potpuna sloboda značila bi mogućnost izbora jednog ili drugog od svi mogućih polariteta, bez ikakve prisile.

Često se kao primer ličnih kodova  navode polariteti ljubav i sloboda, koji sami po sebi nisu ni pozitivni ni negativni. Kako kaže psiholog Slavinski pretpostavimo da ih ima neka žena, koja već u detinjstvu sluša od svojih drugarica da je ljubav najlepši mogući doživljaj. U jednom trenutku u vreme adolescencije ona biva privučena osobi suprotnog pola i zaljubljuje se.Ukoliko ostvari vezu sa tom osobom ona oseća ispunjenje, zadovoljstvo i sreću, ali budući da su njeni kodovi ljubav i sloboda, ona ljubav počinje da oseća kao negativno stanje a sloboda joj postaje pozitivna i dobija sve veću snagu i privlačnost i ona mora pre ili kasnije da da raskine ljubavniu vezu. U prvom trenutku oseća ispunjenje, najzad sam slobodna, mogu da radim šta hoću, niko me ne ograničava. Međutim to stanje ne traje dugo, jer uskoro ljubav kao kod dobija sve veću privlačnost a sloboda je gubi i ona iznova i prisilno teži ljubavi, uspostavlja ljubavnu vezu i počinje igru ispočetka.To su osobe koje su često u životu bacane iz jedne pogrešne veze u drugu, pitaju se gde greše i taj problem ne mogu raionalno da reše jer je potrebna integracija ta dva koda.Kada ih osoba integriše ona je u stanju da bude u ljubavnom odnosu i da se istovremeno oseća slobodnom i biraće takvog partnera koji će joj omogućiti da voli kao slobodno biće. 

Duboki Peat integriše duboke polaritete ili suprotnosti koje postoje u ljudskom biću, gde se integracijom polariteta na kratko ulazi u stanje jednosti i na taj nači ubrzava spiritualni razvoj, stiče se osećaj celovitosti i slobode, što i jeste cilj spiritualnog napretka.

Mi svi živimo u dualnom univerzumu, u kome ništa ne postoji bez svoje suprotnosti, ne postoji dobro bez lošeg, bolest bez zdravlja, moć bez nemoći, uspeh bez neuspeha.

Sve u ovom univerzumu ima svoju suprotnost ili komplementarnost bez koje ne može da postoji.

Duboki Peat omogućava da se te suprotnosti integrišu i povrati stanje jednosti za bilo koji par polariteta odnosno suprotnosti, te je čovek potom u stanju da ispoljava bilo koji od tih stanja bez prisile, na osnovu svoje slobodne volje i izbora.

Više o PEAT-u saznajte u videu


                       

Коментари

Популарни постови са овог блога

KVANTNA HARMONIZACIJA

ŠTA SU TO MORFIČKA POLJA?

ANKSIOZNOST I PEAT IZ MOG UGLA