POZITIVNO RAZMIŠLJANJE I DUBOKI PEAT




Toliko je knjiga poslednjih godina napisano na temu pozitivnog razmišljanja, da mi se čini da su sve one u suštini potpuno iste, sa jako malo razlike i da sve upućuju čitaoce na isto,a to je da razmišljaju pozitivno, da ponavljaju pozitivne afirmacije, da vizualiziraju željene ishode i na svet gledaju kroz ružičaste naočare i onda će sve posle nekog vremena biti onako kako su oni zamislilii, njihovi snovi će početi da se ostvaruju,  jer će im zakon privlačenja doneti sve to o čemu dominantno misle i na šta dominantno obraćaju pažnju odnosno stavljaju fokus.

Jako lepa priča za Ego koji jedva čeka da pod svoju vlast stavi što više novca i drugih materijalnih stvari, prividno verujući da će mu sve to doneti ono za čim  žudi.

Sve to bi imalo jako puno smisla, kada bi čovek bio pročišnjen od raznoraznog emocionalnog smeća, od velike količine potisnutog emocionalnog naboja koji se nalazi u njemu i kada bi svako ograničavajuće i blokirajuće uverenje osvestio i  zamenio onim koje je u skladu sa njim.

 Jer on ono što zaista i jeste istina je da smo mi kreatori našeg života, da energija našeg sistema teče u onom pravcu gde nam je usmerena pažnja, te da imamo mogućnost izbora i slobode na čega ćemo usmeravati naš fokus, ali da to sve ne zavisi baš puno od našeg svesnog uma, već isključivo od našeg podsvesnog uma, koji predstavlja jedno ogromno energetsko polje, u koje je utkano sve ono što smo doživeli i proživeli tokom čitave naše prošlosti pa i još dalje.

Da bi čovek mogao da živi svoj život onako kako zaista želi, on treba da počisti svoju podsvest od svega onoga što blokira ostvarenje njegovih ciljeva, a to nije nimalo lak zadatak, jer smo od rođenja programirani da razmišljamo na određeni način, koji je odgovarao svima onima koji su nas okruživali, posebno u ranom detinjstvu i uticali da na svet gledamo određenim očima i kroz određene filtere uma.

Taj proces traži da se čovek bukvalno oslobodi unutrašnjih stega, dođe do istinskog dela sebe, do svoje autentične prirode i na temelju toga, kroz izbore koje svakodnevno pravi, usmeravajući svesnu pažnju, na ono što mu je zaista potrebno, ostvari takve rezultate u materijalnoj dimenziji.

Razmišlajnje kao razmišljanje samo po sebi baš i ne znači puno, jer ono što kreira našu realnost je vibracija koju stvaramo u našem energetskom polju, na koju se lepi vibracija slične frekvencije i dovodi u naš život situacije, ljude i okolnosti koje su u rezonanci sa dominantnom vibracijom koja je u nama.

Nauka je poslednjih godina dokazala na koji način sve ovo funkcioniše, tako da oni koji su skeptični i više veruju empirijskim činjinicama i dokazima mogu istražiti i proučiti ono što nauka ima da kaže o svemu tome.

Pozitivno i negativno razmišljanje dve su strane iste medalje i dok god smo u klopci ega, koji svet vidi kroz raznorazne filtere, nećemo biti u mogućnosti da manifestujemo život kakav želimo, već ćemo konstantno živeti u drami sopstvenog uma, koji će nam servirati šta je ono što želi i bez čega ne može, da bi se u budućnosti, koja još uvek ne postoji, osećao bolje.

Čak šta više terati sebe da budeš pozitivan u situaciji koja je za tebe nepovoljna, je više nego kontraproduktivno, jer se time samo još više jača i osnažuje negativna strana u životu.

Ono što je neophodno je osloboditi svoju autentičnu prirodu i iz neutralne pozicije zakoračitiu pravcu u kome naša duša želi.

Duboki PEAT je lično za mene, najbolja metoda rada na sebi koja nas oslobađa od svih ograničenja koja se nalaze u našoj podsvesti i  koja nam korak po korak omogućava da vidimo stvarnost onakvu kakva ona zaista jeste.

Situacije i okolnosti u našem životu velikim delom su odraz nas samih, one same po sebi nisu ni dobre ni lose, ni pozitivne ni negativne, već zavise isključivo od našeg viđenja stvarnosti, zbog čega je Duboki PEAT veoma moćan metod koji omogućava čoveku da u svojoj svesti objedini suprotnosti odnosno konflikte koji ga udaljavaju od istine i zakorači u pravcu ostvarenja svojih ciljeva.

Napisala:Ana Milićević, Procesor Dubokog Peata







Коментари

Популарни постови са овог блога

KVANTNA HARMONIZACIJA

ŠTA SU TO MORFIČKA POLJA?

ANKSIOZNOST I PEAT IZ MOG UGLA